Transition Dialogue 2019-2022 – Dealing with change in democratic ways

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u provedbi projekta “Transition Dialogue 2019-2021 – Dealing with change in democratic ways” u razdoblju od listopada 2019. do kraja ožujka 2022. Voditeljica hrvatskog tima je dr. sc. Caroline Hornstein Tomić.Novosti

Transition Dialogue 2019-2022 – Dealing with change in democratic ways je dvogodišnji projekt (voditeljica tima u Hrvatskoj je dr. sc. Caroline Hornstein Tomić, u suradnji sa zakladom Znanje na djelu) koji se bavi pitanjem kako se prijelaz s komunizma na demokraciju i tržišno gospodarstvo podučava u školama i u neformalnom obrazovnom sektoru. Projekt također istražuje kako izvori kojima se koriste nastavnici/edukatori mogu biti obogaćeni i raznolikiji. Sedam partnera iz srednje i istočne Europe – Latvija, Njemačka, Ukrajina, Rusija, Bugarska, Hrvatska i Poljska – sudjeluju u projektu koji financira njemačka Savezna agencija za građansko obrazovanje (Bundeszentrale fuer politische Bildung, bpb), a koordiniraju dvije nevladine organizacije, Deutsch-Russischer Austausch DRA e.V., i Sofia Platform Foundation. Više informacija dostupno je na fb.com/transitiondialogue ili translation-dialogue.org. Pod naslovom Transition Dialogue pokrenuta je već u 2014. godini razmjena mišljenja među stručnjacima iz akademskih i nevladinih organizacija koji se bave građanskim odgojem u Njemačkoj te srednjoj i istočnoj Europi. Naslov aktualne publikacije je „Challenges of Transition in Eastern Europe: Lessons for Civic Education”.

Challenges of Transition in Eastern Europe: Lessons for Civic Education


Novosti

Dr. sc. Caroline Hornstein Tomić na završnoj konferenciji projekta „Transition Dialogue 2019-2022“, 31. 3. – 1. 4. 2022.
Radionica projekta Transition Dialogue 2019–2022 – Dealing with change in democratic ways, 17. 3. 2021.

Također provjeri

Dr. sc. Ivana Žebec Šilj i dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na radionici Uvod u QGIS, 2. 2. 2023.

Dr. sc. Ivana Žebec Šilj i dr. sc. Ljiljana Dobrovšak članice projekta „Prvi svjetski rat… Pročitaj više o Dr. sc. Ivana Žebec Šilj i dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na radionici Uvod u QGIS, 2. 2. 2023.