Info

Institut Pilar i Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije – uzvratni sastanak; Zagreb, 28. 2. 2023.

U Institutu Ivo Pilar održan je 28. veljače 2023. uzvratni sastanak s kolegama iz Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije iz Ljubljane u svojstvu uzajamne suradnje i međusobnog znanstvenog umrežavanja čiji je krajnji cilj prijava novih i zajedničkih projekata u europskom istraživačkom prostoru i bilateralno hrvatsko-slovenskim programima Dogovorena je suradnja… Pročitaj više o Institut Pilar i Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije – uzvratni sastanak; Zagreb, 28. 2. 2023.

VIŠE

Objavljen 158. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

Iz tiska je izašao 158. netematski broj časopisa Društvena istraživanja (4/2022). Broj donosi 8 izvornih znanstvenih radova i 2 prikaza. – Sadržaj broja UREDNIŠTVO ČASOPISA • Glavna i odgovorna urednica: Andreja BRAJŠA-ŽGANEC • Izvršna urednica: Ines SUČIĆ • Mlada urednica: Marija DŽIDA • Uredništvo: Toni BABAROVIĆ, Ljiljana DOBROVŠAK, Renata GLAVAK TKALIĆ,… Pročitaj više o Objavljen 158. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

VIŠE

DR. SC. VESNA LAMZA POSAVEC DOBITNICA DRŽAVNE NAGRADE ZA ZNANOST

Dr. sc. Vesna Lamza Posavec, znanstvenica emerita Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dobitnica je Državne nagrade za znanost u području društvenih znanosti za 2021. godinu. Priznanje je dobila za monografiju Metodologija društvenih znanosti: temeljni uvidi objavljenu u nakladi Instituta Pilar – Odluka o dodjeli Državnih nagrada za znanost za 2021.… Pročitaj više o DR. SC. VESNA LAMZA POSAVEC DOBITNICA DRŽAVNE NAGRADE ZA ZNANOST

VIŠE

Zahvalnica Saveza Roma u RH “KALI SARA” Institutu Pilar – Zagreb, 3. 11. 2022.

Upravni odbor Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ”KALI SARA” donio je na svojoj izvanrednoj sjednici odluku da se Institutu Pilar dodijeli Zahvalnica za doprinos u integraciji romske nacionalne manjine u hrvatsko društvo. Povod tome bilo je sudjelovanje Instituta u organizaciji međunarodne znanstvene konferencije “Romi kao indijska dijaspora – neraskidive veze”,… Pročitaj više o Zahvalnica Saveza Roma u RH “KALI SARA” Institutu Pilar – Zagreb, 3. 11. 2022.

VIŠE

Institut Pilar i Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije – sastanak o suradnji; Ljubljana, 7. 11. 2022.

Ravnatelj Instituta dr. sc. Željko Holjevac i dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić nazočili su 7. studenoga 2022. godine sastanku s kolegama znanstvenicima u Inštitutu za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU u Ljubljani… Sastanak je organiziran s ciljem suradnje dvaju instituta u prijavi zajedničkih projekata, gostujućih predavanja, organizaciji konferencija i… Pročitaj više o Institut Pilar i Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije – sastanak o suradnji; Ljubljana, 7. 11. 2022.

VIŠE

Potpisan Sporazum o suradnji Instituta Pilar i Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, 2. 11. 2022.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću sklopili su Sporazum o suradnji. Sporazum je potpisan 2. studenoga 2022. u Institut Pilar u Zagrebu, a potpisali su ga dekanica Veleučilišta dr. sc. Vlatka Ružić, prof. v. šk. i ravnatelj Instituta Pilar prof. dr. sc. Željko Holjevac Suradnja… Pročitaj više o Potpisan Sporazum o suradnji Instituta Pilar i Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, 2. 11. 2022.

VIŠE

Znanstvenici Instituta na studijskom putovanju u Gradišću, 14.-15. 10. 2022.

Znanstvenici Instituta Pilar, djelatni i umirovljeni, sudjelovali su 14. i 15. listopada 2022. u studijskom putovanju u Gradišće. Posjetili su gradišćanske Hrvate koji žive u zapadnoj Mađarskoj i susjednoj austrijskoj saveznoj pokrajini Burgenland (Gradišće) Znanstvenici Instituta u dvorcu knezova Esterhazyjevih u Željeznom (Eisenstadt) te ispred Zbirke sakralne umjetnosti Hrvata u… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta na studijskom putovanju u Gradišću, 14.-15. 10. 2022.

VIŠE

Objavljen 157. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

Iz tiska je izašao 157. netematski broj časopisa Društvena istraživanja (3/2022). Broj donosi 6 izvornih znanstvenih radova, 1 stručni rada i 1 prethodno priopćenje te 2 prikaza. – Sadržaj broja UREDNIŠTVO ČASOPISA • Glavna i odgovorna urednica: Andreja BRAJŠA-ŽGANEC • Izvršna urednica: Ines SUČIĆ • Mlada urednica: Marija DŽIDA • Uredništvo:… Pročitaj više o Objavljen 157. broj časopisa DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA

VIŠE

Započela suradnja Instituta Pilar i Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, 4. 10. 2022.

Ravnatelj Instituta Ivo Pilar dr. sc. Željko Holjevac, pomoćnik ravnatelja dr. sc. Dražen Živić, voditeljica projekta “Hrvatska zajednica u Republici Sloveniji: između asimilacije, integracije i promicanja hrvatskog nacionalnog identiteta” dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić i suradnica na projektu dr. sc. Ivana Bendra održali su 4. listopada 2022. godine radni sastanak… Pročitaj više o Započela suradnja Instituta Pilar i Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, 4. 10. 2022.

VIŠE