Zlatna povelja za monografiju “Sebasta – grad svetog Vlaha” urednika dr. sc. Vinicija B. Lupisa

Zlatna povelja Matice hrvatske dodijeljena je ove godine na Glavnoj skupštini Matice hrvatske u Rijeci – Ogranku Ston za monografiju Sebasta – grad svetoga Vlaha. To je zbornik više hrvatskih i armenskih autora, a riječ je o znanstvenom pionirskom projektu koji je po prvi put objedinio hrvatske i armenske autore iz dijaspore, a koji potječu iz Zapadne Armenije i Hrvatske.Dubrovniknet.hr

– Dubrovniknet.hr: PRIZNANJE MATICI HRVATSKOJ STON: Zlatna povelja za monografiju “Sebasta – grad svetog Vlaha”, 19. lipnja 2018.

Predgovor knjizi je napisao katolikos Armenske Apostolske Crkve Aram I. Katolkata Velike Kuće u Ciliciji, te nadbiskup Nareg Alemzian.

Ovo je prvi put u dugoj povijesti Matice hrvatske da neki tako visoki crkveni poglavar piše predgovor knjizi u izdanju Matice. Isto tako po prvi put je u Hrvatskoj tiskan tekst na zapadno armenskom jeziku i lektori su bili ugledni intelektualci: Hayr Baroyr Shernezian, hayr Tatul Anushyan, i Hayr Boghos Serj Tinkjian.

Urednik knjige je dr. sc. Vinicije B. Lupis, a autori priloga su: dr. sc. Anna Givargizyan iz Moskve, Alfrant Masis Bedrosian iz Kölna , dr. sc.Ivo Banac, akademik Stjepan Krasić i dr. sc. Vinicije B. Lupis. Predsjednik Ogranka Ston, mag. vet. Joso Stepić obaviješten je o nagradi za ovo vrijedno međunarodno izdanje stonskog ogranka.

| Područni centar Dubrovnik

Također provjeri

Dr. sc. Saša Mrduljaš: Ne može Dodik računati s potporom Hrvatske u odvajanja RS-a od BiH…, 8. 1. 2024.

Portal Hrvatskog kulturnog vijeća 8. siječnja 2024. objavljuje razgovor s dr. sc. Sašom Mrduljašem pod… Pročitaj više o Dr. sc. Saša Mrduljaš: Ne može Dodik računati s potporom Hrvatske u odvajanja RS-a od BiH…, 8. 1. 2024.