Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kao partner provodi u razdoblju veljača – studeni 2021. godine znanstvenoistraživački projekt „Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas“ čiji je nositelj Državni arhiv u Vukovaru a financira ga Ministarstvo kulture RH. Voditeljica projekta je dr. sc. Sandra Cvikić iz Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru. Novosti

Na temelju Sporazuma o suradnji, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kao partner na projektu provest će sociološko-demografsko istraživanje i kao sunakladnik, u okviru obilježavanja 30. godišnjice Vukovarske bitke, objaviti autorsku znanstvenu monografiju pod naslovom Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas. Cilj je ovoga projekta i znanstvene publikacije pružiti sveobuhvatniji prikaz povijesnoga, društvenoga i demografskoga konteksta srbijanske agresije na Vukovar 1991. godine, života i ratnih uvjeta u Vukovaru tijekom rata i okupacije, predložiti teorijsko-metodološki okvir interpretacije i razumijevanja demografskih gubitaka i ratnih žrtava koji snažno utječu na današnje prilike i život u Vukovaru te ukazati na aktualne demografske i društvene prilike trideset godina nakon Vukovarske bitke.

Novosti

Predstavljanje knjige “Rat, ljudi, brojevi – Vukovar 1991. i danas”, 4. 3. 2022.
Objavljena knjiga RAT, LJUDI, BROJEVI – VUKOVAR 1991. I DANAS
RATNA DEMOGRAFIJA VUKOVARA 1991. – TRI DESETLJEĆA TRAGANJA ZA ISTINOM, 12. 11. 2021.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.

U okviru ciklusa „Metodološke teme“ splitske podružnice Hrvatskog sociološkog društva , asistentica na Institutu Pilar… Pročitaj više o Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.