Razgovor s dr. sc. Lynette Šikić Mićanović o studiji SKRIVENI ŽIVOTI

Portal VoxFeminae.net objavio je 30. siječnja 2015. razgovor s dr. sc. Lynette Šikić Mićanović u povodu predstavljanja hrvatskog i engleskog izdanja njezine studije SKRIVENI ŽIVOTI – Prilog antropologiji ruralnih žena. Razgovor je vodila Antonela Marušić a objavljen je u rubrici Cunterview/Pravednost. – Puni tekst razgovora

Lin

VoxFeminae.net: Lynette Šikić Mićanović: Obrazovanje, mobilnost i slobodno vrijeme osnažuju ruralne i seoske žene, 30. siječnja 2015.

“Željela sam istražiti što znači ‘biti žena’ u ruralnim zajednicama, istražiti vrijednosti, iskustva i značenja koja se kulturno interpretira kao ženska i obično ih se smatra nečim za njih ‘prirodnim’ ili im ih se pripisuje kao jedino moguća. Nadalje, posebno sam se zanimala za činjenje ženstvenosti, ‘biti ženom’ da bih se kao znanstvenica uklopila u te ruralne prostore. Iskustvo terenskog rada među ruralnim ženama u Hrvatskoj otkrilo mi je mnogo toga o meni samoj, o mom kulturnom sklopu i razlikama. Svi ti ‘novi’ načini orodnjavanja u selima znatno su se razlikovali od svega što sam znala ili naučila.” – Iz razgovora

 

O hrvatskom i engleskom izdanju knjige

Objavljena knjiga dr. sc. Lynette Šikić-Mićanović SKRIVENI ŽIVOTI
Studija dr. sc. Lynette Šikić-Mićanović SKRIVENI ŽIVOTI na engleskom
Predstavljanje knjige dr. sc. Lynette Šikić-Mićanović SKRIVENI ŽIVOTI

>>> CENTAR ZA URBANE I RURALNE STUDIJE

Također provjeri

Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović: Potpora istraživanju beskućništva u Hrvatskoj i Švicarskoj – uspješna priča, 23. 1. 2024.

Portal švicarskog Federal Department of Foreign Affairs (FDFA) 23. siječnja 2024. objavljuje razgovor s dr.… Pročitaj više o Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović: Potpora istraživanju beskućništva u Hrvatskoj i Švicarskoj – uspješna priča, 23. 1. 2024.