ZA-JEDNO.HR – Održana završna konferencija projekta; Zagreb, 19. 9. 2023.

U dvorani Hrvatske matice iseljenika, a u organizaciji Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“, održana je 19. rujna završna konferencija projekta ZA-JEDNO.HR koji se financira iz Europskog socijalnog fonda

Na konferenciji su predstavljeni rezultati uspješnog projekta stvaranja tematske mreže usmjerene hrvatskom iseljeništvu, ali i istaknuti izazovi njegove provedbe. Unatoč svim izazovima tijekom tri godine trajanja projekta planirane su aktivnosti provedene i ciljevi ostvareni. Dio rezultata provedenih znanstvenih istraživanja predstavljen je široj javnosti.

Na temu promocije gospodarskih interesa i kulturnog identiteta Republike Hrvatske u svijetu govorio je dr. sc. Božo Skoko. G. Antun Plenković predstavio je istraživačke dionice Instituta Pilar: NOVA DIJASPORA: Povijesni i empirijski uvidi.

Projekt ZA-JEDNO.HR u tematsku mrežu okuplja više od 60 organizacija civilnog društva, zaklada i misija iz cijeloga svijeta u kojima djeluju Hrvati.

– Prezentacija: NOVA DIJASPORA: Povijesni i empirijski uvidi

ZA-JEDNO.HR – Poziv na završnu konferenciju; Zagreb, 19. 9. 2023.

Projekt zaJEDNO srce, jedna duša, jedna HRVATSKA

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.