Dr. sc. Sandra Cvikić: Predavanje GENERAL-BOJNIK OTMAR BABIĆ U KULTURI SJEĆANJA NA PRVI SVJETSKI RAT; Vinkovci, 6. 6. 2023.

U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana/tjedna arhiva, u Arhivskom sabirnom centru u Vinkovcima, a u organizaciji Državnog arhiva u Vukovaru i Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Vukovaru, dr. sc. Sandra Cvikić održala je 6. lipnja 2023. predavanje na temu: “General-bojnik Otmar Babić u kulturi sjećanja na Prvi svjetski rat”

Foto: Institut Pilar

U predavanju je dr. sc. Sandra Cvikić iznijela dio rezultata istraživanja o generalu Otmaru Babiću koje je provela na izvornom arhivskom gradivu te koje se čuva u Državnom arhivu u Vukovar, odnosno njegovom sabirnom arhivskom centru u Vinkovcima, u sklopu projekta “Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština” koji se izvodi u Institutu Pilar, a financira ga Hrvatska zaklada za znanost. Pozdravnu su riječ nazočnima uputili ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru, prof. Petar Elez i pomoćnik ravnatelja Instituta Pilar, dr. sc. Dražen Živić.

Pozivnica za predavanje GENERAL-BOJNIK OTMAR BABIĆ U KULTURI SJEĆANJA NA PRVI SVJETSKI RAT; Vinkovci, 6. 6. 2023.

Projekt Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja

Dr. sc. Sandra Cvikić

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak je u sklopu znanstvenog projekta „Zaboravljena mjesta stradanja nepoćudnih: Genocid nad… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.