Dr. sc. Saša Poljanec-Borić: objavljen Zbornik Turizam i stanovanje u ediciji Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU

Zbornik radova Turizam i stanovanje koji su uredili akademik Nikola Bašić i dr. sc. Saša Poljanec-Borić proizašao je iz znanstveno-stručnog kolokvija u organizaciji Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU-a i časopisa Mjera iz Dubrovnika. Na kolokviju održanom online 17. svibnja 2021. sudjelovali su znanstvenici i stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije i Srbije

Puni tekst zbornika radova Turizam i stanovanje

Radovi objavljeni u zborniku kritički raspravljaju o odnosu turizma i stanovanja, a osobito se tematiziraju problem ulaska “turizma” u stambene zone na primjerima iz Primorsko-goranske županije i upravljanje prekomjernim turizmom u gradovima uz more na primjerima Splita i Barcelone te se razvojno klasificiraju naselja ovisna o turizmu na otoku Braču. Zastupljen je i rad temeljen na kvalitativnim istraživanjima o transformaciji susjedstva pod utjecajem turizma u Splitu, rad iz područja pejzažne arhitekture i agronomije te rad o ulozi seoskog turizma u Srbiji.

Navedeni je zbornik drugi u ediciji Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU-a. Prvi je bio posvećen temi Turizam i pandemija Covid-19, uredili su ga isti urednici, a izašao je 2022. godine.

Dr. sc. Saša Poljanec-Borić

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak je u sklopu znanstvenog projekta „Zaboravljena mjesta stradanja nepoćudnih: Genocid nad… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.