Predavanje: “Vojno groblje iz Prvoga svjetskog rata u Vukovaru”; Vukovar, 28. 4. 2023.

U organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Vukovar u Vukovaru 28. travnja 2023. održano je u okviru programa “Znanstveni susreti u Institutu Pilar” predavanje dr. sc. Ljiljane Dobrovšak “Vojno groblje iz Prvoga svjetskog rata u Vukovaru”

Na predavanju je iznesen niz važnih nalaza prikupljenih u sklopu istraživačkog projekta “Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja – zaboravljena baština”, a koji se tiču tragova sjećanja, ali i brisanja sjećanja na događaje iz Prvoga svjetskog rata. Nakon predavanja uslijedila je zanimljiva rasprava koja je pokazala da postoji veliki interes za produbljivanje spoznaja o tom slabije poznatom dijelu vukovarske povijesti.

Pozivnica za predavanje “Vojno groblje iz Prvoga svjetskog rata u Vukovaru”; Vukovar, 28. 4. 2023.

Projekt Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović na međunarodnoj radionici “Rethinking the Volatility of Vulnerability…”; Mainz, 6.-7. 6. 2024.

Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović sudjelovala je na međunarodnoj radionici pod nazivom “Rethinking the Volatility… Pročitaj više o Dr. sc. Lynette Šikić Mićanović na međunarodnoj radionici “Rethinking the Volatility of Vulnerability…”; Mainz, 6.-7. 6. 2024.