Održan Nacionalni informativni dan u sklopu PROWELL projekta u hotelu Westin, 17. 2. 2023.

Nacionalni informativni dan u sklopu ERASMUS+ projekta „Zaštita mentalnog zdravlja djece tijekom i nakon izvanrednih javnozdravstvenih situacija / Protecting the mental well-being of our children during and after public health emergencies – digital training for teachers and educators” održan je 17. veljače 2023.u Hotelu Westin u Zagrebu. Osim Instituta Pilar, u projektu sudjeluju Sveučilište u Dresdenu (Njemačka), Sveučilište u Valenciji (Španjolska), Tages Onlus (Italija), Osengo (Francuska), Centre for Social Innovation (Cipar) i Prolepsis (Grčka)

– Letak: Projekt ProWell: Zaštita mentalnog zdravlja i dobrobiti djece za vrijeme i nakon izvanrednih javnozdravstvenih situacija

U sklopu ProWell projekta održan je Nacionalni informativni dan. Cilj je bio predstaviti ProWell projekt kreatorima javih politika, stručnjacima u području mentalnog zdravlja, učiteljima, nastavnicima, odgojiteljima, stručnim suradnicima u školama i vrtićima, kao i drugim edukatorima koji rade s djecom i adolescentima. Sudionicima se pozdravnim govorom obratio ravnatelj Instituta Pilar prof. dr. sc. Željko Holjevac, koji je predstavio Institut i njegove aktivnosti i projekte, s naglaskom na projekte iz područja mentalnog zdravlja. Voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Renata Glavak Tkalić predstavila je ProWell projekt i konzorcij projekta te korištenu metodologiju, faze provedbe projekta i rezultate istraživanja provedenih u okviru projekta s posebnim osvrtom na projektne aktivnosti koje su dovele do razvoja platforme za e-učenje i inovativne edukacije usmjerene na zaštitu mentalnog zdravlja djece tijekom i nakon izvanrednih javnozdravstvenih situacija. Doc. dr. sc. Marina Kotrla Topić održala je predavanje o izazovima u radu s djecom i mladima tijekom izvanrednih javnozdravstvenih situacija te važnosti usmjeravanja na probleme u području mentalnog zdravlja, kao i nužnosti osiguravanja usluga podrške i edukacije učiteljima, odgojiteljima te ostalim edukatorima koji rade s djecom. Dr. sc. Mara Šimunović predstavila je platformu za e-učenje razvijenu u okviru ProWell projekta, način uporabe, sadržaje i mogućnosti uporabe. U provedbi svih faza projekta kao i u organizacijskoj pripremi Nacionalnog informativnoga dana sudjelovali su i suradnici na projektu izv. prof. dr. sc. Ines Sučić, Josip Razum i Mirela Crljen, stručna savjetnica u znanosti.

Platforma za e-učenje ProWell projekta dostupna je na https://prowell-project.com/. Namijenjena je učiteljima, nastavnicima, odgajateljima, stručnim suradnicima u školama i vrtićima, kao i drugim edukatorima koji rade s djecom i adolescentima. Edukacija uključuje sedam edukativnih modula dostupnih putem platforme za e-učenje, za korisnike je besplatna, a dostupna je na hrvatskom jeziku te na engleskom, francuskom, talijanskom, njemačkom, grčkom i španjolskom jeziku. Po završetku edukacije sudionici dobivaju Potvrdu o završenoj edukaciji u trajanju od 28 sati.

Projekt ProWell

Također provjeri

Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.

U okviru ciklusa „Metodološke teme“ splitske podružnice Hrvatskog sociološkog društva , asistentica na Institutu Pilar… Pročitaj više o Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.