Mr. sc. Mirko Petrić na radnom sastanku projekta „Uncharted“ u Londonu, 12.-13. 1. 2022.

Mr. sc. Mirko Petrić sudjelovao je na radnom sastanku i simpoziju Obzor 2020 projekta „Uncharted“, održanom na koledžu Goldsmiths Sveučilišta u Londonu, 12. i 13. I 2022. Na sastanak je bio pozvan kao jedan od predstavnika „sestrinskog projekta“ „Invent“, u kojem je Institut društvenih znanosti Ivo Pilar član konzorcija i koordinira radni paket sa završnim isporukama projekta

– Program simpozija: Tensions in Societal Values of Culture, 12. 1. 2023.

U okviru sastanka održan je jednodnevni simpozij na temu Napetosti u društvenim vrijednostima kulture: može li se sukobima vrijednosti upravljati ili se oni mogu samo ublažiti? U okviru tog simpozija predstavnici/e projekta „Uncharted“ održali su prezentacije sa svojim dosadašnjim rezultatima i tražili povratne reakcije pozvanih dionika te predstavnika/ca „sestrinskih projekata“ koji su dobili financiranje u okviru poziva „Društvene vrijednosti kulture i njihov učinak na kulturne politike u Europi“ (Horizon 2020 Transformation-08-2019).

Projekt „Uncharted“ bavi se sukobima vrijednosti u području kulture, projekt „Mesoc“ razvojem instrumenata za mjerenje društvenog doprinosa kulturnih djelatnosti, a projekt „Invent“ time kako građani/ke Europske unije i drugih europskih zemalja „odozdo“ razumiju pojam kulture i u kojim kulturnim aktivnostima sudjeluju. Od projekata se očekuje zajednički istup pred predstavnicima/ama Europske komisije sa savjetima o tome kako spoznaje stečene njihovim istraživačkim djelatnostima pretočiti u javnopolitičke mjere.

Više o „sestrinskim projektima“ UNCHARTED, MESOC, INVENT na poveznicama:

https://uncharted-culture.eu/
https://www.mesoc-project.eu/
https://inventculture.eu/

Projekt INVENT

Područni centar Split

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.