Dr. sc. Ivan Hrstić i dr. sc. Josip Mihaljević u razgovoru na temu iseljeništva – Treći program Hrvatskoga radija, 7. 11. 2022.

Voditelj i suradnik na uspostavnom istraživačkom projektu “Istraživanje emocija u (re)konstrukciji identiteta dijaspore: Hrvati u Australiji i Novom Zelandu (1945.-1991.)” dr. sc. Ivan Hrstić i dr. sc. Josip Mihaljević gostovali su u emisiji Trećeg programa Hrvatskoga radija Okrugli stol ponedjeljkom posvećenoj temi hrvatskoga iseljeništva, emitiranoj 7. studenoga 2022.

U razgovoru je bila riječ poglavito o povijesnoj perspektivi razvoja hrvatskoga iseljeništva, a otvoren je i niz tema vezanih za aktualni trenutak odnosa između iseljenika i Republike Hrvatske. Sudionici su se pritom primarno referirali na rezultate istraživanja prikupljene u sklopu navedenog projekt.

Projekt CROCEANIA

Također provjeri

Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović: Naselje od 4.000 stanovnika trajno bi dovelo u pitanje dosadašnji način života i identitet prostora Žrnovnice

Portal Dalmacija danas 17. veljače 2023. objavljuje komentar dr. sc. Inge Tomić-Koludrović na planiranu izgradnju… Pročitaj više o Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović: Naselje od 4.000 stanovnika trajno bi dovelo u pitanje dosadašnji način života i identitet prostora Žrnovnice