Predstavljanje zbornika SUVREMENE MIGRACIJE U REPUBLICI HRVATSKOJ; Vukovar, 5. 9. 2022.

U organizaciji Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru, Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru i Javne ustanove u kulturi “Hrvatski dom Vukovar”, u predvorju Hrvatskoga doma u Vukovaru održano je 5. rujna 2022. svečano predstavljanje zbornika radova “Suvremene migracije u Republici Hrvatskoj: uzroci, posljedice i aktualni trendovi”

Riječ je o zborniku radova sa istoimenog znanstveno-stručnog skupa koji je u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine održan u Vukovaru, u studenom 2019. godine. Pozdravnu riječ nazočnima uputio je doc. dr. sc. Mateo Žanić, voditelj Područnoga centra Instituta Pilar u Vukovaru, dok su sadržaj zbornika predstavili prof. dr. sc. Željko Pavić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera iz Osijeka, dr. sc. Sandra Cvikić, znanstvena suradnica u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru i dr. sc. Dražen Živić, pomoćnik ravnatelja Instituta Pilar i jedan od urednika Zbornika.

Nakon što su promotori predstavili Zbornik uslijedila su pitanja nazočnih nakon kojih se razvila duga i zanimljiva rasprava o fenomenu suvremenih migracija, kako s globalizacijskog tako i s lokalnog (hrvatskog) motrišta.

Pozivnica za predstavljanje zbornika Suvremene migracije u Republici Hrvatskoj; Vukovar, 5. 9. 2022.

O zborniku SUVREMENE MIGRACIJE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.