Dr. sc. Dražen Živić u dokumentarnom filmu “Fra Marko Malović – svećenik – čuvar Hrvatskog Podunavlja”

Pomoćnik ravnatelja Instituta dr. sc. Dražen Živić sudjelovao je u snimanju dokumentarnog filma “Fra Marko Malović – svećenik – čuvar Hrvatskog Podunavlja”, o jedinom katoličkom svećeniku koji je cijelo vrijeme srbijanske okupacije boravio u franjevačkom samostanu u Iloku

Fra Marko Malović brinuo je za sve građane koji su ostali u okupiranom Iloku bez obzira na nacionalnost, a spasio je od uništenja vrijedne crkvene, kulturne i nacionalne predmete iz važnih institucija i crkava od Vukovara do Iloka. Film je snimljen prema scenariju fra Ivice Jagodića i pod redateljskom palicom Darka Puharića te u produkciji DESIGN STUDIA D. Svečana promocija filma održana je 13. siječnja 2022. godine u Iloku u povodu 30. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. godišnjice formalnog završetka procesa mirne reintegracije Hrvatskoga Podunavlja.

Dr. sc. Dražen Živić

Također provjeri

Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak i dr. sc. Vijoleta Herman Kaurić u Povijesnim kontroverzama Trećeg programa Hrvatskog radija, 7. i 14. 3. 2023.

Članice projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština dr. sc. Ljiljana Dobrovšak i… Pročitaj više o Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak i dr. sc. Vijoleta Herman Kaurić u Povijesnim kontroverzama Trećeg programa Hrvatskog radija, 7. i 14. 3. 2023.