Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na predstavljanju knjige “Ni s kućom ni bez kuće”, 26. 10. 2021.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić, znanstvena savjetnica u Institutu Pilar koja se više od dva desetljeća bavi iseljeničkom problematikom i raseljenim Hrvatima izvan granica Hrvatske, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavila je 26. listopada 2021. godine knjigu Ni s kućom ni bez kuće – nakladnička djelatnost Hrvata na Novome Zelandu u izdanju izdavačke kuće Ljevak

Autorice knjige Ni s kućom ni bez kuće su Ana Barbarić i Ivana Hebrang Grgić. Knjiga na temelju zaboravljenih primjeraka publikacija hrvatskih novina koje u Novom Zelandu izlaze od kraja 19. stoljeća kao i na temelju brojnih drugih povijesnih izvora i neformalnih kontakata donosi nove spoznaje o komunikacijskim modelima Hrvata u Novome Zelandu tijekom povijesti. Predstavljanje je ulomcima iz knjige obogatio glumac Goran Grgić.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić

Također provjeri

Dr. sc. Saša Poljanec-Borić na Okruglom stolu „Turističke koncesije na pomorskom dobru“; HAZU, 21. 11. 2022.

Dr. sc. Saša Poljanec-Borić sudjelovala je kao voditeljica projekta „Turističke koncesije na pomorskom dobru u… Pročitaj više o Dr. sc. Saša Poljanec-Borić na Okruglom stolu „Turističke koncesije na pomorskom dobru“; HAZU, 21. 11. 2022.