Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na predstavljanju knjige “Ni s kućom ni bez kuće”, 26. 10. 2021.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić, znanstvena savjetnica u Institutu Pilar koja se više od dva desetljeća bavi iseljeničkom problematikom i raseljenim Hrvatima izvan granica Hrvatske, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavila je 26. listopada 2021. godine knjigu Ni s kućom ni bez kuće – nakladnička djelatnost Hrvata na Novome Zelandu u izdanju izdavačke kuće Ljevak

Autorice knjige Ni s kućom ni bez kuće su Ana Barbarić i Ivana Hebrang Grgić. Knjiga na temelju zaboravljenih primjeraka publikacija hrvatskih novina koje u Novom Zelandu izlaze od kraja 19. stoljeća kao i na temelju brojnih drugih povijesnih izvora i neformalnih kontakata donosi nove spoznaje o komunikacijskim modelima Hrvata u Novome Zelandu tijekom povijesti. Predstavljanje je ulomcima iz knjige obogatio glumac Goran Grgić.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.