Dr. sc. Jadranka Rebeka Anić na simpoziju o identitetskim i rodnim sukobima u kontekstu desnog populizma i kršćanskog fundamentalizma

Dr. sc. Jadranka Rebeka Anić, znanstvena savjetnica u Institutu Pilar – Područni centar Split sudjelovala je na međunarodnom simpoziju „Widerstand erforderlich? Identitäts- und Geschlechterkämpfe im Horizont von Rechtspopulismus und christlichem Fundamentalismus in Europa heute“ (Poziv na otpor? – Identitetski i rodni sukobi u kontekstu desnog populizma i kršćanskog fundamentalizma u suvremenoj Europi) održanom na Sveučilištu u Grazu (14.-16. 10. 2020.) s predavanjem na temu „Anti-Genderismus in Kroatien – kontextbezogene Besonderheiten“ (Anti-dženderizam u Hrvatskoj – kontekstualne posebnosti).O simpoziju |
Program simpozija

Dr. sc. Jadranka Rebeka Anić na simpoziju o identitetskim i rodnim sukobima u kontekstu desnog populizma i kršćanskog fundamentalizma; Graz, 14.-16. 10. 2020.

Kao predavačica, dr. sc. Jadranka Rebeka Anić sudjelovala je i u radionici o anti-rodnom pokretu u Istočnoj i Srednjoj Europi. Zbog epidemije COVID-19, simpozij je održan online a na njemu je sudjelovalo oko 100 znanstvenika i znanstvenica iz politologije, sociologije, socijalne psihologije, političke filozofije i feminističke teologije.

Područni centar Split

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.