Naslovna / Grid / Rezultati projekta GENMOD predstavljeni na javnom skupu u Zadru, 11. 12. 2018.

Rezultati projekta GENMOD predstavljeni na javnom skupu u Zadru, 11. 12. 2018.

U okviru aktivnosti koje se provode na projektu GENMOD – Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive, u Gradskoj knjižnici Zadar je 11. prosinca 2018. organiziran i održan javni skup na kojemu su predstavljeni rezultati kvantitativnih analiza projekta

Javni skup realiziran je kroz suradnju Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru i projektnog tima, kao dio ciklusa javnih predavanja i diskusija „Javna sociologija“. Rezultate su predstavili mr. sc. Mirko Petrić, dr. sc. Ivan Puzek i doc. dr. sc. Željka Zdravković izlaganjem naslovljenim „Tko radi a tko se odmara: muškarci i žene u kućanstvima u Hrvatskoj“, unutar kojega su obrađene teme rodne podjele rada u kućanstvima i slobodnog vremena.

Izlaganje je popraćeno sa značajnim interesom šezdesetak sudionika, koje su činili predstavnice i predstavnici sociološke i šire znanstvene zajednice, predstavnice i predstavnici medija i udruga civilnog društva, studenata i studentica te zainteresirane javnosti. Nakon predavanja, uslijedila je rasprava sudionika o izloženim temama, uz brojna pitanja publike iz problematike rodnih i partnerskih odnosa.

Medijska izvješća o javnom skupu prenesena su na Hrvatskom radiju – Radio Zadar, Radiju i portalu 057, te u Zadarskom listu. Projekt GENMOD – Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (HRZZ-IP-2016-06-6010) financira Hrvatska zaklada za znanost u okviru programa “Istraživački projekti”.

Projekt GENMOD

Područni centar Split

Također provjeri

Svečana primopredaja dijela ostavine dr. Ive Pilara, 20. 2. 2019.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predao je još 2009. godine na trajno čuvanje i stručnu …