Projekt GENMOD: Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva; Split, 6. 12. 2018.

U okviru aktivnosti koje se provode na projektu GENMOD – Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (HRZZ-IP-2016-06-6010), u Splitu je 6. prosinca 2018. organiziran i održan javni skup na kojemu su predstavljeni rezultati kvantitativnih analiza projekta

Projekt GENMOD: Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva; Split, 6. prosinca 2018.

Javni skup realiziran je kroz suradnju područnog centra Instituta Ivo Pilar u Splitu i Hrvatskog sociološkog društva – podružnice Split, kao dio programa HSD-a „Sociološki razgovori“. Programu je cilj okupiti znanstvenu zajednicu i zainteresiranu javnost uz sociološka izlaganja o suvremenim društvenim pitanjima i znanstvenim doprinosima.

Rezultate prve cjeline kvantitativnih analiza, s posebnim fokusom postavljenim na partnerske odnose, predstavila je voditeljica projekta GENMOD dr. sc. Inga Tomić-Koludrović, izlaganjem naslovljenim „Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva“. Izlaganju je slijedila rasprava o temi i njenim širokim implikacijama te daljnji razgovor trideset sudionika, koje su činili predstavnice i predstavnici sociološke zajednice, studenti i studentice, predstavnice udruga civilnog društva i šire zainteresirane javnosti.

Projekt GENMOD – Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (HRZZ-IP-2016-06-6010) financira Hrvatska zaklada za znanost u okviru programa “Istraživački projekti”.

Projekt GENMOD

Područni centar Split

Također provjeri

Projekt LozaRH: Transformacije lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. Globalni izazovi i razvojni potencijali

Projekt Transformacije lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. Globalni izazovi i razvojni potencijali (LozaRH) izvodi se… Pročitaj više o Projekt LozaRH: Transformacije lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj. Globalni izazovi i razvojni potencijali