Naslovna / Grid / Projekt GENMOD: Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva; Split, 6. 12. 2018.

Projekt GENMOD: Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva; Split, 6. 12. 2018.

U okviru aktivnosti koje se provode na projektu GENMOD – Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (HRZZ-IP-2016-06-6010), u Splitu je 6. prosinca 2018. organiziran i održan javni skup na kojemu su predstavljeni rezultati kvantitativnih analiza projekta

Projekt GENMOD: Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva; Split, 6. prosinca 2018.

Javni skup realiziran je kroz suradnju područnog centra Instituta Ivo Pilar u Splitu i Hrvatskog sociološkog društva – podružnice Split, kao dio programa HSD-a „Sociološki razgovori“. Programu je cilj okupiti znanstvenu zajednicu i zainteresiranu javnost uz sociološka izlaganja o suvremenim društvenim pitanjima i znanstvenim doprinosima.

Rezultate prve cjeline kvantitativnih analiza, s posebnim fokusom postavljenim na partnerske odnose, predstavila je voditeljica projekta GENMOD dr. sc. Inga Tomić-Koludrović, izlaganjem naslovljenim „Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: Razvojna perspektiva“. Izlaganju je slijedila rasprava o temi i njenim širokim implikacijama te daljnji razgovor trideset sudionika, koje su činili predstavnice i predstavnici sociološke zajednice, studenti i studentice, predstavnice udruga civilnog društva i šire zainteresirane javnosti.

Projekt GENMOD – Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (HRZZ-IP-2016-06-6010) financira Hrvatska zaklada za znanost u okviru programa “Istraživački projekti”.

Projekt GENMOD

Područni centar Split

Također provjeri

Svečana primopredaja dijela ostavine dr. Ive Pilara, 20. 2. 2019.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predao je još 2009. godine na trajno čuvanje i stručnu …