Naslovna / Grid / Istraživanje tima dr. sc. Inge Tomić Koludrović: RODNI ODNOSI I (NE)RAVNOPRAVNOST

Istraživanje tima dr. sc. Inge Tomić Koludrović: RODNI ODNOSI I (NE)RAVNOPRAVNOST

U tjednom prilogu Spektar dnevnog lista Slobodna Dalmacija, 29. prosinca 2018. objavljen je prilog s prikazom rezultata kvantitativnog dijela istraživanja o podjeli poslova u kućanstvu provedenog u okviru projekta “Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive – GENMOD” (HRZZ-IP-2016-06-6010), voditeljice dr. sc. Inge Tomić Koludrović. Podatke prikupljene 2018. godine nacionalno reprezentativnim anketnim ispitivanjem te rezultate provedenih analiza u članku su komentirali voditeljica projekta i članovi projektnog tima.Tiskano izdanje | On-line izdanje

− Slobodna Dalmacija (tiskano izdanje): ISTRAŽIVANJE: RODNI ODNOSI I (NE)RAVNOPRAVNOST: Žene u Hrvatskoj rade više od muškaraca koji sve više pomažu u kućanstvu, ali još bježe od pegle i pranja rublja, 29. prosinca 2018.

− Slobodna Dalmacija (on-line izdanje): RODNI ODNOSI: Dalmatinci pali na testu ravnopravnosti: za razliku od Zagrepčana bježe od pegle i pranja rublja; Istraživanje otkrilo i je li im za dobar brak važnije isto vjersko i političko uvjerenje ili sloga u krevetu, 29. prosinca 2018.

Projekt GENMOD

Područni centar Split

Također provjeri

Svečana primopredaja dijela ostavine dr. Ive Pilara, 20. 2. 2019.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar predao je još 2009. godine na trajno čuvanje i stručnu …