Dr. sc. Vinicije B. Lupis s visokim predstavnikom Armenske Apostolske Crkve

U kratkom i neslužbenom posjetu u Dubrovniku boravio je Hayr Tatul Anushyan, visoki crkveni predstavnik Patrijarhata Armenske Apostolske Crkve u Carigradu. U neformalnom susretu sastao se s akademikom i uglednim hrvatskim povjesničarom fra Stjepanom Krasićem i voditeljem Područnog centra Instuta društvenih znanosti Ivo Pilar, Vinicijem B. Lupisom. – Iz medija

Hayr Tatul armenska crkva

Hayr Tatul Anushyan, visoki crkveni predstavnik Patrijarhata Armenske Apostolske Crkve u Carigradu

Hayr Tatul Anushyan bio je lektorom dvojezične monografije SEBASTA – GRAD SVETOGA VLAHA, u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Stonu. Ogranak Matice hrvatske u Stonu u ime predsjednika Josa Stepića predao je primjerke monografije lektoru zapadnoarmenskog jezika iste i uglednom armenskom intelektualcu porijeklom iz Sebaste. Posjetio je Riznicu, Dominikanski i Franjevački samostan i Crkvu sv. Vlaha. Isto tako u klaustru Dominikanskog samostana obišao je i armenski hačkar, podignut povodom 1700 godišnjice mučeništva Sv. Vlaha.

Hayr Tatul Anshyan, osobni prijatelj svjetski poznatog armenskog novinara Hranta Dinka, jedan je od iznimno važnih predstavnika armenske zajednice u Republici Turskoj. Za blagdan Velike Gospe predvoditi će misno slavlje na groblju grada Sebaste/Sivasa i u privatnoj kući misiti za malobrojnu armensku zajednicu koja je preostala poslije genocida i brojnih progona u tom dijelu povijesne Zapadne Armenije, odnosno današnje Turske.

 

Iz medija

– Dubrovniknet.hr: Visoki predstavnik Armenske Apostolske Crkve u Dubrovniku, 12. srpnja 2017.

 

>>> Predstavljanje knjige “Sebasta – grad svetog Vlaha” u Stonu i Dubrovniku

>>> Postavljanje armenskog hačkara u Dubrovniku

>>> PODRUČNI CENTAR DUBROVNIK

Također provjeri

Predstavljanje knjige PARADRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA; Vukovar, 13. 1. 2023.

Uoči obilježavanja 15. siječnja – Dana diplomatskog priznanja Republike Hrvatske (1992.) i formalnog završetka procesa… Pročitaj više o Predstavljanje knjige PARADRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA; Vukovar, 13. 1. 2023.