Study Abroad Program – University of Georgia

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjeluje u međunarodnoj suradnji na području obrazovne i istraživačke aktivnosti sa Sveučilištem iz Georgije, Sjedinjene Američke Države

Georgia1 Georgia2

Suradnja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Sveučilišta u Georgiji očituje se u programu terenske nastave za studente američkog Sveučilišta. Program je dio trajne usmjerenosti Instituta Pilar na interdisciplinarnu domaću i međunarodnu akademsku suradnju kao i na suradnju s lokalnim zajednicama u Hrvatskoj.

Program je utemeljen na petogodišnjem sporazumu o suradnji, koji su dvije institucije potpisale 2008. godine. Svake godine obuhvaća praktičnu nastavu o Hrvatskoj iz raznih znanstvenih područja i disciplina. Voditelji su programa dr. sc. Ivo Turk (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar; Ivo.Turk@pilar.hr) i dr. James Reap (Sveučilište u Georgiji).

Novi petogodišnji ugovor potpisan je 2012. godine.

Više o suradnji 

Dr. sc. SAŠI POLJANEC-BORIĆ PRIZNANJE SVEUČILIŠTA U GEORGIJI (SAD)
SURADNJA SVEUČILIŠTA U GEORGIJI I INSTITUTA IVO PILAR
Peti program nastave za studente Sveučilišta u Georgiji iz SAD-a
Američki studenti u Područnom centru Vukovar
Američki studenti u Institutu Ivo Pilar

 

Također provjeri

Hrvatska zajednica u Sloveniji: započela provedba terenskog istraživanja, 7. 11. 2022.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić, voditeljica projekta “Hrvatska zajednica u Republici Sloveniji: između asimilacije, integracije… Pročitaj više o Hrvatska zajednica u Sloveniji: započela provedba terenskog istraživanja, 7. 11. 2022.