Predstavljanje IZVJEŠĆA O KVALITETI ŽIVLJENJA U HRVATSKOJ

Europska zaklada za poboljšanje uvjeta života i rada (Eurofound) i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar organizirali su predstavljanje Izvješća o kvaliteti življenja u Hrvatskoj 2007.- 2012. što su ga na temelju rezultata anketnih istraživanja Eurofounda izradili stručnjaci Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Instituta za javne financije. Predstavljanje je održano 8. prosinca 2014. u Kući Europe u Zagrebu (Augusta Cesarca 4) – Pozivnica | Izvješće na engleskom jezikuIzvješće na hrvatskom jeziku | Iz medija

pozivnica invitation

Pozivnica za predstavljanje Izvješća o kvaliteti življenja u Hrvatskoj 2007.- 2012.; Zagreb, 8. prosinca 2014.

U izvješću se uspoređuju promjene i trendovi u Hrvatskoj u navedenom razdoblju s onima u drugim zemljama EU s fokusom na nekoliko ključnih aspekata: životni standard, stanovanje, zaposlenost, ravnoteža između poslovnog i privatnog života, zdravlje i zdravstvena zaštita, kvaliteta javnih institucija, percepcija društvenih napetosti, društvene isključenosti, zadovoljstva životom i sreće. Rezultati ukratko pokazuju niži životni standard u usporedbi s onim u EU28, gotovo trećina ispitanika iznosi poteškoće u izlaženju na kraj s troškovima kao i visoku razinu nesigurnosti radnog mjesta, ali postoje i pozitivni trendovi na nekoliko područja: kvaliteta stanovanja, obiteljski život, subjektivno blagostanje, zdravstveno stanje i pristup uslugama zdravstvene zaštite

Izvješće je publicirano na engleskom i hrvatskom jeziku. Tiskani primjerci na hrvatskom jeziku bit će dostupni na predstavljanju.

 
Izvješće o kvaliteti življenja u Hrvatskoj 2007.- 2012. na engleskom jeziku

Croatia-Quality nasl

TRENDS IN QUALITY OF LIFE  CROATIA: 2007–2012
Authors: Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Toni Babarović and Andreja Brajša-Žganec (Ivo Pilar Institute of Social Sciences, Zagreb), Predrag Bejaković (Institute of Public Finance, Zagreb) and Lidija Japec (LATRALtd, Krk). 
Research managers: Daphne Ahrendt and Tadas Leončikas
Research project: European Quality of Life Survey 
Eurofound (2014), Trends in quality of life – Croatia: 2007–2012, Publications Office of the European Union, Luxembourg

>>> Puni tekst izvješća na engleskom jeziku

 

 
Izvješće o kvaliteti življenja u Hrvatskoj 2007.- 2012. na hrvatskom jeziku

Hrvatska Kvaliteta nasl

TRENDOVI U KVALITETI ŽIVOTA  HRVATSKA: 2007. – 2012.
Autori: Ljiljana Kaliterna Lipovčan, Toni Babarović i Andreja Brajša-Žganec (Institut za društvene znanosti Ivo Pilar, Zagreb), Predrag Bejaković (Institut za javne financije, Zagreb) i Lidija Japec (LATRA d.o.o., Krk).
Voditelji istraživanja: Daphne Ahrendt i Tadas Leončikas
Istraživački projekt: Europsko istraživanje o kvaliteti života
Eurofound (2014), Trendovi u kvaliteti života – Hrvatska: 2007. –2012., Ured za publikacije Europske unije,
Luxembourg

>>> Puni tekst izvješća na hrvatskom jeziku

 
Iz medija

Večernji list – tiskano izdanje: Prof. dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan: “Hrvati nisu lijeni, rade više nego u većini zemalja EU”, 10. studenoga 2014., str. 1, 6-7.
Večernji list – on-line izdanje: Prof. dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan: “Nije točno da su Hrvati lijeni i neradnici”, 10. studenoga 2014.
Slobodna Dalmacija: Istraživanje subjektivnog blagostanja pokazalo: sretni smo, a radimo najviše, 7. prosinca 2014.

>>> CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE KVALITETE ŽIVLJENJA

 

 

Također provjeri

Mirela Crljen na konferenciji European Association of Research Managers and Administrators – EARMA; Odense, 23.-25. 4. 2024.

Mirela Crljen, stručna savjetnica u znanosti, sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji European Association of Research… Pročitaj više o Mirela Crljen na konferenciji European Association of Research Managers and Administrators – EARMA; Odense, 23.-25. 4. 2024.