Predstavljanje izdanja Područnog centra Vukovar u Slavonskom Brodu

Na poziv Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Baranje i Srijema, u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, 13. ožujka 2013. predstavio se Područni centar Instituta Pilar iz Vukovara. Pred brojnim posjetiteljima, među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, o radu i znanstvenim postignućima Područnoga centra govorio je njegov voditelj dr. sc. Dražen Živić, koji je, ujedno, predstavio monografiju Vukovarsko-srijemska županija: prostor, ljudi, identitet te zbornik radova Identitet Srijema u prošlosti i sadašnjosti II

 

sam_5076s sam_5075s

 

Predstavljanje izdanja Područnog centra Vukovar u Slavonskom Brodu, 13. ožujka 2013.

Odabrana izdanja Instituta predstavili su dr. sc. Mateo Žanić (Demografski kontekst i sociokulturne posljedice Hrvatskoga domovinskog rata), mr. sc. Sandra Cvikić (Mirna reintegracija Hrvatskoga Podunavlja – znanstveni, empirijski i iskustveni uvidi) i Henrik Ivan Damjanović, lic. lit. (Victor Quia Victima – Nada za Hrvatsku), upravitelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru, s kojim Područni centar u Vukovaru vrlo usko surađuje. Nakon predstavljanja djelatnici Područnoga centra posjetili su slavonskobrodsku podružnicu Hrvatskoga instituta za povijest gdje su s voditeljem podružnice, dr. sc. Stankom Andrićem, kao i njezinim djelatnicima razgovarali o modelima moguće suradnje, napose oko projekta izrade baze podataka izravnih ljudskih gubitaka u Domovinskom ratu na području pet istočnohrvatskih županija.

D. Živić

Pozivnica za predstavljanje izdanja Područnog centra Vukovar u Slavonskom Brodu, 13. ožujka 2013.

vu_poz_ozujak2013

>>> PODRUČNI CENTAR VUKOVAR

Također provjeri

Dr. sc. Vinicije B. Lupis: Predavanje “Albanske obitelji u Dubrovniku i Dubrovčani na Kosovu”; Dubrovnik, 26. 1. 2023.

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, a u okviru Feste sv. Vlaha, 26. siječnja 2023. u Znanstvenoj… Pročitaj više o Dr. sc. Vinicije B. Lupis: Predavanje “Albanske obitelji u Dubrovniku i Dubrovčani na Kosovu”; Dubrovnik, 26. 1. 2023.