Hrvatsko slovo o Prinosu Jakete Palmotića Dionorića

Tjednik za kulturu Hrvatsko slovo u broju od 5. ožujka 2011. pod naslovom “Baština kao temelj suvremenosti” donosi osvrt na knjigu Hrvojke Mihanović-Salopek i Vinicija B. Lupisa Željezni duh: Prinos Jakete Palmotića Dionorića hrvatskoj književnoj baštini objavljenu u izdanju Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Dubrovnik (Biblioteka Studije, knj. 13)

hs_1_prinos_jaketa        povecalo 

Ne samo sjaj i relativno bogatstvo dubrovačke materijalne baštine, još više znanstvenike raznih struka fascinira otkrivanje zapretenih duhovnih veličina kao što to godinama čine dr. Hrvojka Mihanović-Salopek i dr. Vinicije Lupis… Suradnja ovo dvoje autora pojavila se u svojoj znanstvenoj raskoši u knjizi Doprinosi Petra Kanavelića hrvatskoj pasionskoj baštini (2009.)… Suator Vinicije B. Lupis poznat je znanstvenoj javnosti kao povjesničar, znalac umjetnosti, arheolog i arhivist koji se na interdisciplinarni način bavi dubrovačkom ostvaštinom u okvirima hrvatske kulture

Baština kao temelj suvremenosti, Hrvatsko slovo, 4. ožujka 2011., str. 22.
ŽELJEZNI DUH: Prinos Jakete Palmotića Dionorića hrvatskoj književnoj baštini
Biblioteka Studije – Knjiga 13.: ŽELJEZNI DUH
Predstavljen Prinos Jakete Palmotića Dionorića hrvatskoj književnoj baštini

Također provjeri

Dr. sc. Nenad Pokos: Prijedlog novih granica izbornih jedinica prema Popisu stanovništva iz 2021., 2. 11. 2022.

Jutarnji list u tiskanom i online izdanju 2. studenoga 2022. u prilogu Ivanke Tome objavljuje… Pročitaj više o Dr. sc. Nenad Pokos: Prijedlog novih granica izbornih jedinica prema Popisu stanovništva iz 2021., 2. 11. 2022.