Institut Ivo Pilar u WBC-INCO.NET projektu

Institut Ivo Pilar sudjeluje u FP7 projektu  WBC-INCO.NET  koji je započela Europska komisija u veljači 2008. godine u cilju poticanja znanstvenoistraživačke suradnje između zemalja Zapadnog Balkana, zemalja kandidata za članstvo u Europskoj uniji i same Europske unije

wbc-inco-net_logo
http://www.wbc-inco.net/object/news/list

WBC-INCO.NET konzorcij  je koji okuplja 26 partnera iz 16 zemalja.  Među partnerima su ministarstva znanosti i tehnologije Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i  Srbije te Austrije, Bugarske, Njemačke, Grčke, Slovenije i Turske.

WBC-INCO.NET podupire i unutarregionalni dijalog te razmjenu informacija s nekoliko uprava Europske komisije te ostalim međunarodnim  institucijama kao što su UNESCO i Svjetska banka.

Institut Ivo Pilar sudjeluje u nekoliko radnih paketa među kojima je najznačajnija njegova uloga koordinatora na utvrđivanju istraživačkih prioriteta unutar Hrvatske u pet područja:  zdravlje, informacijske i telekomunikacijske tehnologije, poljoprivreda, transport i okoliš. Cilj je utvrditi zajedničke prioritete istraživanja na regionalnoj razini.

Institut je bio voditelj zadatka Analiza prepreka istraživačkoj suradnji između WBC zemalja i EU-a, s naglaskom na  FP7, te je napravljena kompleksna studija o barijerama suradnje među kojima se ističu pomanjkanje upravljačkih  kapaciteta istraživača za sudjelovanje u FP7 projektima i administrativne procedure Europske komisije za prijavu i praćenje projekta.

– Kontakt: dr. sc. Jadranka Švarc: jadranka.svarc@pilar.hr
– Studija: Barriers in research cooperation of WBC countries (pdf – 1,7 mb)
Studija inovacijskih potreba u zemljama WBC-a
Završna konferencija međunarodnog (FP7) projekta WBC-INCO.NET

Također provjeri

Istraživački posjet dr. sc. Johna Paula Newmana sa Sveučilišta Maynooth (Irska) Institutu Pilar, 18.-24. 3. 2024.

Od 18.-24. ožujka 2024. na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u istraživačkom posjetu boravio je… Pročitaj više o Istraživački posjet dr. sc. Johna Paula Newmana sa Sveučilišta Maynooth (Irska) Institutu Pilar, 18.-24. 3. 2024.