Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.

Na poziv gđe Katarine Čeliković, ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice (Republika Srbija), pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar dr. sc. Dražen Živić i znanstvena suradnica u Područnom centru Instituta Pilar u Vukovaru dr. sc. Sandra Cvikić, sudjelovali su 11. travnja 2024. na svečanom obilježavanju 15. godišnjice od osnutka Zavoda, s kojim Institut već jedno desetljeće vrlo uspješno surađuje u različitim znanstvenim aktivnostima. Tom prigodom ravnateljica Čeliković uručila je dr. sc. Draženu Živiću prigodnu zahvalnicu Zavoda za dosadašnju suradnju s Institutom

i1i1i3i4

Foto: Institut Pilar

Svečanost obilježavanja održana je u reprezentativnoj velikoj dvorani Gradske kuće u Subotici, u nazočnosti velikoga broja uzvanika i gostiju iz Hrvatske, Srbije i Mađarske te izuzetno dojmljiv kulturno-umjetnički program. Među ostalim uzvanicima dr. sc. Dražen Živić posebno se susreo s prvim ravnateljem Zavoda i sadašnjim ministrom u vladi Republike Srbije Tomislavom Žigmanovim te su najavljeni novi projekti koji bi se u suradnji Zavoda i Instituta realizirali u 2025. godini.

Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Sandra Cvikić na konferenciji Global Transformations and TÜRKİYE; Istanbul, 18.–20. 4. 2024.

Dr. sc. Sandra Cvikić sudjelovala je na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Global Transformations and TÜRKİYE u… Pročitaj više o Dr. sc. Sandra Cvikić na konferenciji Global Transformations and TÜRKİYE; Istanbul, 18.–20. 4. 2024.