RURALIKA – Presjek provedbe aktivnosti u trećoj godini projekta, 2023.

Projekt RURALIKA – Uspostava kriterija za vrednovanje modernizacijskih i (post)tranzicijskih procesa u ruralnim prostorima Hrvatske kroz studiju slučaja ruralnog prostora Like objavljuje Presjek provedbe aktivnosti u trećoj godini projekta.Presjek provedbe aktivnosti u trećoj godini projekta, 2023.

i1

 

RURALIKA – Presjek provedbe aktivnosti u trećoj godini projekta, 2023.

Iz Uvoda

Tijekom treće godine RURALIKA projekta provedene su aktivnosti iz Radnoga plana te su tako ostvarene svi planirani ciljevi treće godine. U travnju 2023. godine istraživačka grupa održala je radni sastanak u Zagrebu na Geografskom odsjeku PMF-a. Tema sastanka odnosila se na planiranje provedbe drugoga kruga terenskoga istraživanja na nacionalnoj razini. Terensko istraživanje drugoga kruga započeli smo na području Ravnih kotara, te nastavili u dubrovačkom zaleđu, Dalmaciji i Dalmatinskoj zagori, Gorskom Kotaru, Kordunu, Banovini, Slavoniji, Baranji, Zapadnom Srijemu i Posavini. Osnovna namjera provedbe istraživanja bila je istražiti, to jest analizirati i interpretirati (post)tranzicijske procese u Hrvatskim ruralnim prostorima…

RURALIKA – Presjek provedbe aktivnosti u trećoj godini projekta, 2023.

Projekt RURALIKA

Područni centar Gospić

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.