Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić na konferenciji “Heritage and New Horizons: Croatia and Croatians in a Global Context Conference”; Sydney, 8.-11. 2. 2024.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji “Heritage and New Horizons: Croatia and Croatians in a Global Context Conference” u organizaciji Croatian Studies Centre na Macquarie University i Croatian Studies Foundation gdje je održala predavanje pod naslovom Dynamic and structural-demographic characteristics of the population of Croatia in the period 1953-2021

i1i2i3i4

Na konferenciji je promovirala i dvije knjige čija je recenzentica bila: knjigu “Their faraway home”, autorice dr. sc. Ivane Hebrang Grgić i “Neotuđeni u tuđini” dr. sc. Sanje Vulić. Tijekom boravka u Australiji dr. sc. Mesarić Žabčić susrela se s pripadnicima hrvatske zajednice u Sydneyu, Gold Coastu i Brisbaneu te posjetila nekoliko hrvatskih klubova, a na sastancima s hrvatskom zajednicom i članovima kluba dogovorena je suradnja. Na poziv dr. sc. Jeong-Bae Sona posjetila je Southern Queensland University i knjižnicu tog sveučilišta gdje su razgovarali o budućoj suradnji i zajedničkim projektima.

Dr. sc. Rebeka Mesarić Žabčić

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.