Dr. sc. Augustin Derado o životnim strategijama u okviru „Socioloških razgovora“ HSD-a, 20. 12. 2024.

Dr. sc. Augustin Derado održao je 20. prosinca 2023. izlaganje u okviru ciklusa “Sociološki razgovori” koji organizira podružnica Hrvatskog sociološkog društva u Splitu. U izlaganju s naslovom “Kako se preživljava, a kako napreduje u Hrvatskoj? Rezultati, metodologija i implikacije bourdieuovskog pristupa životnim strategijama” dr. sc. Derado predstavio je temeljne teorijske i metodološke elemente te rezultate istraživanja strategija u Hrvatskoj (koje je bilo predmet Deradove doktorske disertacije)

i1
 

Jedno i pol satno izlaganje, i rasprava otprilike istog trajanja, organizirani su pred publikom od 30-ak znanstvenica, znanstvenika i studenata/ica sociologije na Sveučilištu u Splitu uz korištenje mrežne platforme Zoom. U zaključnom dijelu rasprave istaknuti su i neki tematski i teorijski aspekti korisni za daljnja promišljanja i empirijska istraživanja strategija u Hrvatskoj.

i2

i3i4

Dr. sc. Augustin Derado

Područni centar Split

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je 19. travnja 2024. na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji “Agency and… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.