Hrvatska zaklada za znanost prihvatila financiranje tri projektna prijedloga Instituta Pilar, 23. 11. 2023.

Upravni odbor Hrvatske zaklade za znanost na svojoj je 69. sjednici održanoj 23. studenoga 2023. većinom glasova donio odluku o prihvaćanju financiranja projektnih prijedloga podnesenih na natječaj „Istraživački projekti“, rok IP-2022-10

i1

Natječaj IP-2022-10 zatvoren je 5. listopada 2022. u 13 sati. Na natječaj su prijavljena ukupno 423 projektna prijedloga, što uključuje i 49 bilateralnih te 4 trilateralna projektna prijedloga podnesena u sklopu inicijative Weave. Nakon provedenog dvostupanjskog postupka vrednovanja za financiranje je prihvaćeno ukupno 189 projekata, što uključuje i četiri bilateralna projekta sa Slovenijom, jedan bilateralni projekt sa Švicarskom te dva trilateralna projekta. 79 odobrenih projekata iz područja je Prirodnih i tehničkih znanosti (PTZ), 70 iz područja Znanosti o životu (ZŽ) te 40 iz područja Društvenih i humanističkih znanosti (DHZ).

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar sudjelovao je u navedenom natječaju s 3 projektna prijedloga – i sva su 3 pozitivno evaluirana te odobrena.

AKRONIM PROJEKT VODITELJ/ICA
ECR-WELL Dobrobit i mentalno zdravlje mladih znanstvenika u Hrvatskoj – Longitudinalno istraživanje Maja Tadić Vujčić
MOTIKA Motivacije i barijere za kolektivne akcije Renata Franc
HomesNetting Transformacija sekundarnog stanovanja u doba internetskog društvenog umrežavanja Geran-Marko Miletić

Projekti Instituta Pilar

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.