Dr. sc. Danijel Vojak na plenarnom zasjedanju Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust (IHRA); Zagreb, 27.-30. 11. 2023.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je kao član delegacije Republike Hrvatske pri Međunarodnom savezu za sjećanje na Holokaust (IHRA) od 27. do 30. studenoga 2023. na plenarnom zasjedanju u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Hrvatskom državnom arhivu

i1i2

Foto: DarPro

Dr. sc. Vojak sudjelovao je u radu Akademske radne skupine, Odbora za genocid nad Romima i projektne skupine koja se bavi donošenjem Preporuke za nastavne smjernice o progonu i genocidu Roma i Sinta tijekom nacističke ere. U sklopu rada u Odboru za genocid o Romima izlagao je o održavanju međunarodne znanstvene konferencije „The Second International Conference on the Genocide of the Roma: Countering Holocaust Distortion and Anti-Roma Discrimination through Research and Education“, održane u organizaciji IHRA-e rujna 2023. te o razvoju kulture sjećanja na romske žrtve genocida u Republici Hrvatskoj („Culture of remembrance of Roma victims of genocide in the Republic of Croatia, 1991 – 2023).

Dr. sc. Danijel Vojak

Također provjeri

Mr. sc. Mirko Petrić o nejednakostima u kulturi, 31. 1. 2024.

U organizaciji Hrvatskog sociološkog društva i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, mr. sc. Mirko Petrić… Pročitaj više o Mr. sc. Mirko Petrić o nejednakostima u kulturi, 31. 1. 2024.