Svečano otvorenje obnovljene zgrade Instituta, 27. 11. 2023.

U ponedjeljak 27. studenoga 2023. svečano je otvorena obnovljena zgrada na Trgu Marka Marulića 19, koju zajednički koriste Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i dvije sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije i Prirodoslovno-matematički fakultet (Geografski odjel). Zgrada je obnovljena sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije, a cjelovita obnova trajala je godinu i pol dana

i1i2i3i4

Na otvaranju su iz Instituta Pilar bili ravnatelj prof. dr. sc. Željko Holjevac, pomoćnik ravnatelja prof. dr. sc. Dražen Živić, predsjednica Znanstvenog vijeća prof. dr. sc. Renata Franc i predsjednica Radničkog vijeća Mirela Crljen, a otvorenju je prisustvovao i znanstvenik Instituta prof. dr. sc. Josip Burušić u ulozi savjetnika ministra znanosti i obrazovanja.

Poslije državne himne Republike Hrvatske i himne Vijeća Europe i Europske unije, koje je izveo Akademski zbor Vladimir Prelog, okupljenima su se obratili dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Ante Jukić, predsjednica Studentskoga zbora Lara Štorga, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković. Prodekanica prof. dr. sc. Zvjezdana Findrik Blažević predstavila je Knjigu projekata FKIT-a za razdoblje 2017.-2022.

Na svečanosti su bili i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i brojni drugi uzvanici. Povratak svih korisnika u zgradu očekuje se u najskorije vrijeme.

O Institutu

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.