Dr. sc. Renata Glavak Tkalić i Josip Razum na 30. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa; Zagreb, 8.-11. 11. 2023.

30. godišnja konferencija hrvatskih psihologa s temom Uloga i doprinos psihologije u održivoj zajednici održana je 8.-11. studenog 2023. u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva. U okviru konferencije održan je simpozij „Interdisciplinarni i međusektorski kontekst borbe protiv ovisnosti“ na kojem su sudjelovali dr. sc. Renata Glavak Tkalić i Josip Razum

i5

i2i3

Dr. sc. Renata Glavak Tkalić održala je izlaganje pod naslovom „Obrasci uporabe sredstava ovisnosti u općoj populaciji Republike Hrvatske“. Prezentirane su spoznaje iz do sada provedenih istraživanja u općoj populaciji pri čemu je stavljen naglasak na trendove i korelate uporabe sredstava ovisnosti. Bila je i koautor istraživanja koje je predstavio Bruno Škovrlj u okviru izlaganja „Zamor suosjećanja i sagorijevanje kod stručnjaka u području tretmana ovisnosti tijekom pandemije COVID-19“.

Josip Razum održao je izlaganje „Problematično i zdravo intenzivno igranje videoigara: podaci iz kvalitativnog istraživanja na adolescentima“ čiji je cilj bio istražiti iskustva visoko angažiranih adolescentskih igrača videoigara. U okviru simpozija održana je i rasprava u kojoj je naglašena potreba za interdisciplinarnom suradnjom kako bi se pridonijelo razumijevanju problema te kreiranju preventivnih i tretmanskih aktivnosti.

Dr. sc. Renata Glavak Tkalić

Josip Razum

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je 19. travnja 2024. na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji “Agency and… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.