Pomoćnik ravnatelja dr. sc. Dražen Živić na predstavljanju knjige “Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.”, 9. 10. 2023.

Pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar dr. sc. Dražen Živić sudjelovao je na svečanom predstavljanju knjige “Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.”, koje je održano u Gradskom muzeju Vukovar, u dvorcu obitelji Eltz, 9. listopada 2023.

i1i2i3i4

Foto: Miroslav Šlafhauzer (Grad Vukovar)

Kao jedan od autora i urednika knjige dr. sc. Dražen Živić govorio je o doprinosu Instituta Pilar u obilježavanjima Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u kontekstu 26 do sada održanih znanstveno-stručnih skupova koje je Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru organizirao, a koji su bili posvećeni Hrvatskom domovinskom ratu, Vukovarskoj bitci i fenomenu/paradigmi Vukovara 91., kao i u kontekstu objavljenih zbornika radova sa tih skupova.

Uz dr. sc. Dražena Živića o knjizi, ali i o širem kontekstu obilježavanja Dana sjećanja govorili su i g. Tomislav Čorak, gđa Ružica Marić i fra Ivica Jagodić.

Predstavljanju su nazočili brojni uzvanici i gosti, među kojima i izaslanici predsjednika Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednika hrvatske Vlade. Pozdravnu je riječ na početku programa uputio gradonačelnik Grada Vukovara g. Ivan Penava, dok je uvodno prikazan dokumentarni film Plave vinkovačke televizije o Koloni sjećanja.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.