Maja Kućar održala dva izlaganja na međunarodnom psihologijskom skupu 26. Dani Ramira i Zorana Bujasa, 28.-30. 9. 2023.

U Zagrebu je od 28. do 30. rujna 2023. održan međunarodni psihologijski skup 26. Dani Ramira i Zorana Bujasa u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U sklopu sekcije Razvojna psihologija, Maja Kućar izložila je dvije usmene prezentacije:

i1

 

– O skupu: 26. Dani Ramira i Zorana Bujasa, 28.-30. 9. 2023.

Jedan je rad nastao u sklopu projekta CHILD-WELL kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, pod nazivom Is moderate social media use positively linked to child well-being? Testing the ‘digital goldilocks hypothesis’ on a Croatian sample of preadolescents. Rad je nastao u koautorstvu s dr.sc. Andrejom Brajša-Žganec (voditeljica projekta), Marijom Džida, dr.sc. Marinom Kotrla Topić i dr.sc. Tihanom Brkljačić.

Drugi je rad nastao na temelju njemačke baze podataka iz projekta EU Kids Online kojoj je doktorandica dobila pristup u sklopu međunarodne mobilnosti i posjete institutu Ipsos u Berlinu. Mobilnost je ostvarena u sklopu projekta Coordinate. Naziv rada jest Exploring the pathways to excessive internet use (EIU) in the German sample of children and adolescents: the roles of sensation seeking, social media usage, and video games, a nastao je u koautorstvu s Mattiom Messenom sa Sveučilišta Trinity u Dublinu.

Projekt CHILD-WELL

Projekt COORDINATE

Područni centar Varaždin

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak sudjelovao je 19. travnja 2024. na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji “Agency and… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na konferenciji Agency and Perception: The Roma in East Central Europe, 18.-19. 4. 2024.