Dr. sc. Sandra Cvikić u programu o Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici EU; Ohrid, 12. 10. 2023.

Dr. sc. Sandra Cvikić, kao pozvani predavač, održala je predavanje u sklopu obrazovnog programa u organizaciji Austrijske nacionalne akademije za obranu iz Beča (Austrian National Defence Academy, Vienna), Vojne akademije “General Mihailo Apostolski” iz Skopja (Military Academy “General Mihailo Apostolski”, Skopje) i RACVIAC Centra za sigurnosnu suradnju iz Zagreba (RACVIAC Center for Security Cooperation, Zagreb)

i1i2i3i4

 
Edukacija o Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici EU (CSDP – Common Security and Defence Policy) održana je u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija od 9. do 13. listopada 2023. godine. Cilj ove edukacije bio je upoznati sudionike s općim okvirom civilnih i vojnih aspekata europske sigurnosne i obrambene politike te ih obučiti za primjenu novih saznanja i spoznaja, kako na operativnoj tako i na strateškoj razini. U predavanju pod naslovom Security and Irregular Migration in the Western Balkans – Expert Facts and Scholarly Findings, koje je održala 12. listopada 2023., dr. sc. Cvikić je pružila uvid u suvremenu proizvodnju znanja o izbjeglištvu, kao i najnovije znanstvene spoznaje o migracijskim rutama i iregularnim migracijama na području Zapadnoga Balkana.
 
O programu
 

https://www.facebook.com/RACVIAC/

Dr. sc. Sandra Cvikić

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.