Dr. sc. Sandra Cvikić o razvoju i unaprjeđenju strukovnog obrazovanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 22. 9. 2023.

Dr. sc. Sandra Cvikić sudjelovala je u panel raspravi i okruglom stolu u sklopu projekta “Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi. Faza II” koji je 22. rujna 2023. u Vinkovcima organizirao Regionalni centar kompetentnosti Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci

Kao jedna od završnih projektnih aktivnosti, na panel raspravi i okruglom stolu raspravljalo se o “zelenom obrazovanju” i nastavku projekta u 2024. godini putem nove financijske perspektive i o obrazovanju i unaprjeđenju strukovnog obrazovanja u okviru ustanovljenog Regionalnog centra kompetentnosti. Na temelju provedenih empirijskih istraživanja čiji su rezultati objavljeni u posljednjoj monografiji Vukovarsko-srijemske županije (Vukovarsko-srijemska županija. Demografski izazovi, kvaliteta življenja i perspektiva razvoja, 2022.), ali i u skladu sa suvremenim demografskim kretanjima nakon popisa stanovništva 2021. godine, dr. sc. Cvikić izložila je najnovije znanstvene spoznaje vezane za razvoj i unaprjeđenje strukovnog obrazovanja u Županiji, kao i izazove s kojima se suočava istok Hrvatske (demografsko pražnjenje, ilegalne migracije, gospodarski disparitet).

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.