Predstavljanje rezultata Obzor 2020 projekta Invent, 19. i 21. 6. 2023.

Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i mr. sc. Mirko Petrić sudjelovali su u predstavljanjima rezultata Obzor 2020 projekta „Europsko popisivanje društvenih vrijednosti kulture kao temelj uključivih kulturnih politika u globalizirajućem svijetu“ (INVENT) dionicima i predstavnicima Europske komisije

Prvi od ovih sastanaka, održan online 19. lipnja 2023., bio je posvećen razmjeni mišljenja s istraživačima i tvorcima kulturnih politika u Europi. Uz istraživače/ice projekta Invent, u raspravi o rezultatima projekta sudjelovali su dionici iz udruga civilnog društva u kulturi, kao i predstavnici/e Europske zaklade za kulturu (European Cultural Foundation) te Kompendija kulturnih politika i trendova (Compendium of Cultural Policies & Trends).

Drugi je sastanak, također održan online 21. lipnja 2023., bila radionica u organizaciji Europske komisije, s temom „Društvene vrijednosti umjetnosti i kulture te njihov utjecaj na blagostanje, mentalno zdravlje i uključenost za sve“. Uz predstavnike/ce projekta INVENT, o radionici su sudjelovali i istraživači/ce „sestrinskih projekata“ koji su dobili financiranje u okviru poziva „Društvene vrijednosti kulture i njihov učinak na kulturne politike u Europi“ (Horizon 2020 Transformation-08-2019).

Projekt INVENT

Područni centar Split

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.