Predstavljanje knjige VELEBITSKI USTANAK – Zbornik radova; Zagreb, 12. 6. 2023.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar organizirao je predstavljanje zbornika radova VELEBITSKI USTANAK koje se održalo 12. lipnja 2023. u Dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj, Trg Josipa Jurja Strossmayera 4, Zagreb. O zborniku su govorili: dr. sc. Mario Jareb, potpredsjednik Matice hrvatske, doc. dr. sc. Ivan Brlić, urednik zbornika i prof. dr. sc. Ante Bežen, urednik zbornika

Predstavljanje je pozdravio predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, koji je pohvalio rad Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te istaknuo dobru suradnju povjesničara na ovoj knjizi. Auditoriju se potom obratio ravnatelj Instituta Pilar prof. dr. sc. Željko Holjevac, koji se zahvalio Matice hrvatskoj na prilici da se zagrebačko predstavljanje zbornika održi u toj ustanovi. Zahvalio se svim autorima i urednicima te još jednom istaknuo važnost višegodišnje suradnje Područnog centra Instituta Pilar s Gradom Gospićem i njegovim gradonačelnikom gosp. Karlom Starčevićem.

O samoj knjizi govorili su urednici dr. sc. Ivan Brlić, prof. dr. sc. Ante Bežen te dr. sc. Mario Jareb, jedan od autora u zborniku, ujedno i potpredsjednik Matice hrvatske. Brlić je uz riječi zahvale svima koji su sudjelovali kako u projektu tako i u samoj izradi zbornika, ukratko sadržajno prikazao zbornik. Jareb se precizno osvrnuo na sam događaj iz rujna 1932. godine objašnjavajući zašto je spomenuti događaj okarakteriziran kao ustanak. Ante Bežen ukratko je pojasnio kako je došlo do ideje o zborniku i tko se sve do danas bavio ovom, do izlaska ovog zbornika, nerazjašnjenom temom.

Pozivnica za predstavljanje knjige VELEBITSKI USTANAK – Zbornik radova; Zagreb, 12. 6. 2023.

O zborniku VELEBITSKI USTANAK

Područni centar Gospić

Također provjeri

Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.

Dr. sc. Krešimir Peračković održao je 10. 4. 2024. predavanje pod naslovom Virtualna stvarnost i… Pročitaj više o Predavanje dr. sc. Krešimira Peračkovića u Centru za proučavanje odnosa znanosti i religije; Zagreb, 10. 4. 2024.