Znanstvenici/e Instituta Pilar na Invent konferenciji u Barceloni, 27. i 28 travnja 2023.

Završna konferencija Obzor 2020 projekta Invent (Europsko popisivanje društvenih vrijednosti kulture kao temelj uključivih kulturnih politika u globalizirajućem svijetu), održana je na Institutu za katalonske studije u Barceloni, 27. i 28. travnja 2023. Institut društvenih znanosti Ivo Pilar je partner na projektu i voditelj radnog paketa 7.Program konferencije

– Program konferencije: https://inventculture.eu/2023-invent-conference/
– Više o projektu: https://cordis.europa.eu/project/id/870691 | https://inventculture.eu/

Niz izlaganja zasnovanih na rezultatima istraživanja provedenim u okviru projekta, uz prezentacije dionika iz kulturnog sektora, poslužile su kao temelj formuliranja preporuka o tome kako povećati sudjelovanje u kulturi u europskom kontekstu.

Svojim prilozima na konferenciji su bili zastupljeni znanstvenici/e Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, koji je partner na projektu i voditelj radnog paketa 7, posvećenog oblikovanju završnih isporuka projekta (monografije s teorijskim i empirijskim rezultatima projekta, mrežno dostupnog rječnika društvenih vrijednosti kulture, te priručnika za oblikovatelje kulturnih politika).

Inga Tomić-Koludrović i Mirko Petrić, u suautorstvu s Predragom Cvetičaninom (Sveučilište u Nišu) i Valentinom Petrović (Sveučilište u Zürichu) održali su izlaganje „Pogledi građana/ki na učinke društvenih nejednakosti: implikacije za kulturne politike“.

Željka Zdravković održala je izlaganje na temu „Kulturno sudjelovanje, otvorenost i tolerancija“, u suautorstvu s Riie Heikkilä (Sveučilište u Tampereu), Sylviom Hola (Sveučilište u Rotterdamu) i Giuseppeom Lambertijem (Sveučilište u Barceloni), te izlaganje o „Društvenim uzrocima nejednakih prilika za kulturno sudjelovanje“, u suautorstvu s Jordijem López-Sintasom i Giuseppeom Lambertijem (Sveučilište u Barceloni) i Jörgom Rösselom (Sveučilište u Zürichu).

Iva Žunić suautorica je izlaganja na temu „Pogledi građana na učinke digitalizacije“, zajedno s Evom Myrczik (Sveučilište u Kopenhagenu), Semijem Purhonenom (Sveučilište u Tampereu), Leonorom Dugonjic-Rodwin (ENS-Paris Saclay), te Albertom Sanchezom Gelabertom (Sveučilište u Barceloni).

U svojstvu suvoditelja radnog paketa 7, Mirko Petrić održao je i polusatno izlaganje o mrežnom rječniku društvenih vrijednosti kulture, koji je jedna od središnjih isporuka projekta, a također je predstavio djelovanje i programe javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik, kao primjer dobre prakse održivog razvoja u području kulture.

Projekt INVENT

Područni centar Split

Također provjeri

Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (29. 2. – 1. 3. 2024.) održana je 2. konferencija… Pročitaj više o Predstavljanje platforme „Put karijere“ na 2. konferenciji školskih psihologa – „Horizonti snage“