Znanstveni kolokvij: Migracije danas – teorijski, činjenični i vrijednosni aspekti; Vukovar, 4. 5. 2023.

U prostorijama Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar – Područni centar Vukovar održan je 4. svibnja 2023. godine znanstveni kolokvij pod nazivom ˝Migracije danas – teorijski, činjenični i vrijednosni aspekti˝. U šest održanih izlaganja problematizirali su se različiti aspekti migracija, od globalnih migracijskih tokova i pitanja ilegalnih migracija do razloga iseljavanja liječnika iz Republike Hrvatske.Iz medija

Na znanstvenom kolokviju ponuđeni su neki odgovori na pitanje kako migracije i migranti mijenjaju suvremeni svijet ali se progovorilo i o tome kakve migracijske trendove možemo očekivati u budućnosti. Kolokvij je održan u okviru programa obilježavanja Dana Grada Vukovara.

Iz medija

– Hrvatski radio Vukovar: U VUKOVARU ODRŽAN ZNANSTVENI KOLOKVIJ O MIGRACIJAMA, 4. 5. 2023.

Pozivnica i program znanstvenog kolokvija “Migracije danas – teorijski, činjenični i vrijednosni aspekti”; Vukovar, 4. 5. 2023.

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.