Kliofest 2023.: Predstavljanje rezultata projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja, 19. 5. 2023.

U sklopu Kliofesta – festivala povijesti koji se održavao od 16. do 19. svibnja 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, članovi i voditeljica projekta Ljiljana Dobrovšak, Filip Hameršak i Vijoleta Herman Kaurić predstavili su rezultate projekta HRZZ-a Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja. Zaboravljena baština (IP-2019-04-5897) prikupljene do svibnja 2023. godine

– Kliofest 2023.: Programska knjižica

Voditeljica projekta Ljiljana Dobrovšak govorila je o aktivnostima članova projekta u razdoblju od početka 2020. godine do svibnja 2023. (broj objavljenih radova, konferencija, nastupa, terenskih istraživanja).

Vijoleta Herman Kaurić analizirala je dosadašnju bibliografiju radova o Prvom svjetskom ratu te kako se pristup prema istraživanju tema iz Prvoga svjetskog rata promijenio na bolje jer je sve više i više radova koji se bave ne samo političkom, već i društvenom, kulturnom i vojnom poviješću.

Filip Hameršak govorio je o stanju istraženosti vojnih groblja iz Prvoga svjetskog rata u Hrvatskoj ali i izvan te o odnosu hrvatske države prema njima. Na kraju predstavljanja, članovi projekta najavili su konačne rezultate projekta koji će biti objavljeni tijekom prosinca kada projekt i službeno završava.

Pozivnica za predstavljanje rezultata projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja; Zagreb, 19. 5. 2023.

Projekt Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja

Također provjeri

Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.

U okviru ciklusa „Metodološke teme“ splitske podružnice Hrvatskog sociološkog društva , asistentica na Institutu Pilar… Pročitaj više o Izlaganje Ive Žunić, mag. soc., mag. psych., o skalama muškosti i ženskosti, 8. 2. 2024.