Tribina: VUKOVAR DANAS – SJEĆANJE NA RAT I IZAZOVI RAZVOJA; Varaždin, 21. 4. 2023.

U organizaciji Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti) i Područnog centra Varaždin Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, u Varaždinu je 21. travnja 2023. organizirana znanstvena tribina pod nazivom “Vukovar danas – sjećanje na rat i izazovi razvoja”.Iz medija

Tribina se održala u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, a izlagali su dr. sc. Mateo Žanić (voditelj Područnog centra Vukovar), dr. sc. Ivana Bendra (znanstvena suradnica), dr. sc. Dražen Živić (pomoćnik ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar) i dr. sc. Sandra Cvikić (znanstvena suradnica). Na početku skupa, izlagače i publiku pozdravili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i Danijela Vusić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina. Izlaganja su pokrila širok raspon tema vezanih uz grad Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju – od poslijeratne obnove grada do današnjih istraživanja društveno-gospodarskog oporavka i strateškog planiranja razvoja županije. Izlagači su ujedno predstavili rad i publikacije Područnog centra Vukovar. Raspravu su moderirali dr. sc. Vladimir Huzjan i prof. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec.

Iz medija

– Varaždinska županija: Znanstvena tribina VUKOVAR DANAS – SJEĆANJE NA RAT I IZAZOVI RAZVOJA održana u Županijskoj palači u Varaždinu, 21. 4. 2023.
– Aktualno.hr: U Županijskoj palači u Varaždinu održana tribina VUKOVAR DANAS – SJEĆANJE NA RAT I IZAZOVI RAZVOJA, 23. 4. 2023.

Pozivnica za tribinu VUKOVAR DANAS – SJEĆANJE NA RAT I IZAZOVI RAZVOJA; Varaždin, 21. 4. 2023.

 

Područni centar Varaždin

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Anja Wertag na konferenciji Empirijska istraživanja u psihologiji; Beograd, 22.-24. 3. 2024.

Dr. sc. Anja Wertag sudjelovala je od 22. do 24. ožujka 2024. na međunarodnoj konferenciji… Pročitaj više o Dr. sc. Anja Wertag na konferenciji Empirijska istraživanja u psihologiji; Beograd, 22.-24. 3. 2024.