Izložba PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST VUKOVARSKO–SRIJEMSKE ŽUPANIJE U RIJEČI I SLICI; Vukovar, 30. 3. 2023.

U povodu 30. godišnjice djelovanja Vukovarsko-srijemske županije, Državni arhiv u Vukovaru i Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru zajednički su priredili izložbu “Prošlost, sadašnjost i budućnost Vukovarsko-srijemske županije u riječi i slici”, koja je svečano otvorena 30. ožujka 2023. godine u Knjižnici Državnoga arhiva u Vukovaru.Pozivnica | Vodič

Foto: Sandra Cvikić

U nazočnosti uglednika iz društvenog i kulturnog života Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije pozdravnu su riječ uputili profesor Petar Elez, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru, ujedno jedan od autora Izložbe i prof. dr. sc. Željko Holjevac, ravnatelj Instituta Pilar, koji je među ostalim govorio o povijesnom (dis)kontinuitetu županijske upravno-teritorijalne organizacije na prostoru Hrvatske unazad tri stoljeća.

Koncepciju i sadržaj Izložbe predstavio je Vinko Živić, mag. hist., jedan od njezinih autora. Izložbu je otvorio g. Franjo Orešković, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, izrazivši pritom Državnom arhivu u Vukovaru i Institutu Pilar zahvalnost na njihovom doprinosu istraživanjima i prezentaciji različitih tema iz prošlosti i sadašnjosti Vukovarsko-srijemske županije.

Pozivnica za izložbu | Vodič kroz izložbeni postav

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.