Dr. sc. Sandra Cvikić: Postoji li izlaz? – Proizvodnja znanja i suvremene migracije, 25. 1. 2023.

Dr. sc. Sandra Cvikić održala je 25. siječnja 2023. godine predavanje na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na poziv Diplomatskog kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održala je predavanje na temu suvremenih migracija pod naslovom Postoji li izlaz? – Proizvodnja znanja i suvremene migracije

Na temelju provedenog istraživanja o sirijskim izbjeglicama u Turskoj (2021./2022.) dr. sc. Cvikić govorila je ne samo o problematici suvremenih migracija i izbjeglištva, nego i o izazovima s kojima se znanstvenici suočavaju kada tu temu istražuju.

Izlaganje je bilo prvo u nizu tema koje se bave ulogom Turske na globalnoj razini suvremenih društveno-političkih odnosa a koje je planirao Diplomatski klub Fakulteta političkih znanosti.

Dr. sc. Sandra Cvikić

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.

Dr. sc. Danijel Vojak je u sklopu znanstvenog projekta „Zaboravljena mjesta stradanja nepoćudnih: Genocid nad… Pročitaj više o Dr. sc. Danijel Vojak na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Wer ist Walter? Resistance against Nazism in Europe”; Sarajevo, 3.-6. 7. 2024.