Dr. sc. Matko Krce-Ivančić na znanstvenoj konferenciji Interdisciplinary Conference Nostalgia Movements; Zagreb, 15.-16. 12. 2022.

Poslijedoktorand na projektu kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, ‘CROCEANIA’, dr. sc. Matko Krce-Ivančić sudjelovao je na znanstvenoj konferenciji Interdisciplinary Conference Nostalgia Movements (Zagreb, 15.-16. 12. 2022.), koju su organizirali SF:ius i Centar za vizualne studije uz podršku Multimedijalnog instituta MaMa

Program konferencije Interdisciplinary Conference Nostalgia Movements; Zagreb, 15.-16. 12. 2022.

‘SF:ius je neprofitna udruga iz Zagreba osnovana s ciljem interdisciplinarnog istraživanja, analize i davanja glasa zanimljivim neispričanim pričama sa socijalnog ruba oslanjajući se na umjetnički, zagovarački i aktivistički rad.’ (Više o udruzi: https://www.sfius.org/o_nama/)

Dr. sc. Matko Krce-Ivančić održao je izlaganje pod naslovom Nostalgia tourism: “Croatia. The Mediterranean as it once was”, u kojem se bavio odnosom turizma i ideologije prosvjetiteljstva iz perspektive suvremene postkolonijalne teorije.

Projekt CROCEANIA

Također provjeri

Dr. sc. Vinicije B. Lupis: Predavanje “Albanske obitelji u Dubrovniku i Dubrovčani na Kosovu”; Dubrovnik, 26. 1. 2023.

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, a u okviru Feste sv. Vlaha, 26. siječnja 2023. u Znanstvenoj… Pročitaj više o Dr. sc. Vinicije B. Lupis: Predavanje “Albanske obitelji u Dubrovniku i Dubrovčani na Kosovu”; Dubrovnik, 26. 1. 2023.