DR. SC. VESNA LAMZA POSAVEC DOBITNICA DRŽAVNE NAGRADE ZA ZNANOST

Dr. sc. Vesna Lamza Posavec, znanstvenica emerita Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dobitnica je Državne nagrade za znanost u području društvenih znanosti za 2021. godinu. Priznanje je dobila za monografiju Metodologija društvenih znanosti: temeljni uvidi objavljenu u nakladi Instituta Pilar

Odluka o dodjeli Državnih nagrada za znanost za 2021. godinu

Dr. sc. Vesna Lamza Posavec, zaslužna znanstvenica Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u mirovini, istaknuta je znanstvenica, psihologinja koja je doktorirala u polju informacijskih i komunikacijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Knjiga dr. sc. Lamze Posavec Metodologija društvenih znanosti: temeljni uvidi zasigurno je jedna od najkorisnijih monografija objavljenih u 2021. godini. Ova knjiga znanstveno je djelo u kojem je na vrlo razumljiv i primjenjiv način sublimirano praktično iskustvo i znanstvene spoznaje autorice o različitim metodama istraživanja u društvenim znanostima i pojedinim izazovima njihove primjene u hrvatskim prilikama. Zbog vrhunskog stila pisanja i pristupačnog objašnjavanja složenih metodoloških fenomena primjenjiva je, osim u znanstvenom i sveučilišnom okružju kao sveučilišni i metodološki priručnik, i u drugim područjima u kojima se provode društvena istraživanja za praktične svrhe.

METODOLOGIJA DRUŠTVENIH ZNANOSTI: TEMELJNI UVIDI

Također provjeri

Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.

Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Gradski muzej Korčula sklopili su u gradu Korčuli 8.… Pročitaj više o Sporazum o suradnji Instituta Pilar s Gradskim muzejom Korčula; Korčula, 8.-9. 4. 2024.