Dr. sc. Sandra Cvikić: Procesuiranje ratnih zločina i reparacija sastavni su dio poratne obnove i suživota, 6. 12. 2022.

Glas Slavonije u tiskanom i online izdanju 6. prosinca 2022. objavljuje razgovor Tomislava Prusine s dr. sc. Sandrom Cvikić pod naslovom “Cvikić: Procesuiranje ratnih zločina i reparacija sastavni su dio poratne obnove i suživota”

– Glas Slavonije: Cvikić: Procesuiranje ratnih zločina i reparacija sastavni su dio poratne obnove i suživota, 6. 12. 2022.

Koliko je realno da nakon više od tri desetljeća stradalnici ostvare pravo na ratnu odštetu, i koliko je u cijelom tom kontekstu bilo moguće pokrenuti postupak i tužiti Republiku Srbiju, pitali smo Sandru Cvikić, znanstvenicu s Instituta Ivo Pilar, koja kaže kako grupni i pojedinačni napori s manje ili više uspjeha dolaze polako, ali uporno do svojih prava i odštete, ali protekom vremena i umiranjem izravnih svjedoka zahtjev za ratnom odštetom i podizanjem tužbe Republike Hrvatske protiv Republike Srbije bit će sve neizgledniji. Smatra da su stradalnici, žrtve, preživjeli civili i branitelji u hrvatskom procesu tranzicijske pravde suočeni s brutalnim ishodom institucionalnog kriminaliziranja i posramljivanja njihovih identiteta i traume… >>>

Dr. sc. Sandra Cvikić

Područni centar Vukovar

Također provjeri

Dr. sc. Saša Mrduljaš: Ne može Dodik računati s potporom Hrvatske u odvajanja RS-a od BiH…, 8. 1. 2024.

Portal Hrvatskog kulturnog vijeća 8. siječnja 2024. objavljuje razgovor s dr. sc. Sašom Mrduljašem pod… Pročitaj više o Dr. sc. Saša Mrduljaš: Ne može Dodik računati s potporom Hrvatske u odvajanja RS-a od BiH…, 8. 1. 2024.