Dr. sc. Renata Glavak Tkalić na godišnjem sastanku radnih skupina Nacionalnog informacijskog sustava za droge, 9. 12. 2022.

Godišnji sastanak radnih skupina Nacionalnog informacijskog sustava za droge održan je 9. prosinca 2022. u organizaciji Službe za suzbijanje zlouporabe droga, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na sastanku je predstavljen rad Nacionalnog informacijskog sustava za droge u Hrvatskoj kroz 15 godina te buduća perspektiva. Dr. sc. Renata Glavak Tkalić održala je izlaganje „Uporaba sredstava ovisnosti u hrvatskom društvu s osvrtom na trendove u općoj populaciji“ i sudjelovala u panel raspravi „Uočavamo li pravodobno nove pojave?“

U izlaganju dr. sc. Renate Glavak Tkalić naglašen je značaj istraživanja prevalencije uporabe sredstava ovisnosti i praćenje trendova uporabe, kako bi se pravodobno organizirale odgovarajuće intervencije. Kroz ostala izlaganja dan je uvid u problematičnu uporabu droga u Hrvatskoj, trendove smrtnosti povezane s drogama, novitete u praćenju zahtjeva za liječenjem, izazove u praćenju zaraznih bolesti povezanih s uporabom droga te dinamiku tržišta droga.

Dr. sc. Renata Glavak Tkalić

Također provjeri

Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.

Na poziv gđe Katarine Čeliković, ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice (Republika Srbija),… Pročitaj više o Dr. sc. Dražen Živić i dr. sc. Sandra Cvikić na obilježavanju 15. godišnjice osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata; Subotica, 11. 4. 2024.