Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak na 30. Međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“; Osijek, 11-13. 11. 2022.

Na već tradicionalnom međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“ koji se svake godine održava u Osijeku u mjesecu studenom (11.-13.11.2022.) dr. sc. Ljiljana Dobrovšak održala je predavanje o „Prijemu njemačkih/austrijskih građana u jugoslavensko državljanstvo“

– Program skupa: Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu; Osijek, 11-13. 11. 2022.

Znanstveni skup održan je u Vikarijatu Osijek, u organizaciji Njemačke zajednice – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj. U izlaganju je nakon uvoda o pravnoj regulativi primanja u državljanstvo novostvorene države Kraljevine SHS/Jugoslavije, analizom izabranih primjera pojedinaca ukazano na otežani prijam njemačkih/austrijskih građana u državljanstvo nove države gdje su prednost imali narodi slavenskog porijekla.

– Više: https://deutsche-gemeinschaft.eu/jubilarni-30-medunardni-znansteni-skup-nijemci-i-austrijanci-u-hrvatskom-kulturnom-krugu/

Dr. sc. Ljiljana Dobrovšak

Također provjeri

Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.

Znanstvenici Instituta Pilar sudjelovali su trima izlaganjima i dvama posterima na 30. znanstvenom skupu Empirical… Pročitaj više o Znanstvenici Instituta Pilar na 30. znanstvenom skupu Empirical Studies in Psychology; Beograd, 31. 3. – 2. 4 2023.